fortsæt til indholdet

Tapening

Tapening er et effektivt og meget benyttet redskab ved sportsskader. Tape kan benyttes ved både akutte skader (f.eks. forstuvning af anklen) og overbelastningsskader (f.eks. achillessenebetændelse).

Primært benyttes to typer tape i behandling og forebyggelse af skader:

  • Uelastisk, rigid sportstape (den klassiske hvide tape)                          
  • Kinesiotape, som er meget elastisk og typisk i kraftige farver.

Læs mere om behandling og klinikken her.

 

 Tape - Frise

 

Hvilken tapetype man vælger samt valg af tapeteknik afhænger afgøres af den effekt man vil opnå.

Formålet kan bl.a. være aflastning af svage ledbånd og beskyttelse om skadelige yderpositioner af et led, men også stimulering eller dæmpning af muskelaktivitet. Desuden kan man med specialteknikker indenfor kinesiotapen drænnere hævede områder og dermed normalisere blodgennemstrømning og fremme opheling.

Gitter Tape 1

Som en af de få klinikker benytter jeg også det helt nye produkt,  "Gitter-tape". Som navnet siger gitter-formede mindre, tynde og fleksible stykker tape, med en specifik, lokal virkning. Cirkulationen i området øges, hvilket er med til at normalisere stofskiftet i vævet under tapen. Anvendes over smertefulde punkter, triggerpunkter og akupunkturpunkter. Virker smertedæmpende og kan ofte normalisere ved bevægeindskrænkning. Tape typen er endnu relativ ukendt i Danmark, men benyttes i stigende grad af sportsfysioterapeuter i Tyskland.

 

Jeg har nedenfor udvalgt nogle tapeeksempler, som jeg ofte bruger i klinikken. Eksemplerne er taget fra bogen "Tape dig selv", Munksgaard, 2012. Når du vælger et tapeeksempel, linkes du over til en artikel:

Achillessene - kinesiotape

Ankelforstuvning - alm. tape

Antipronation - kinesiotape

Hælspore - alm. tape

Lændegener - kinesiotape

Sideledbånd i knæet - kinesio

Storetå - alm. tape

Svangsenebetændelse - alm. tape

Skinneben, inderside - kinesiotape

Forfod, nedsunken - kinesiotape

Skinneben, forside - kinesiotape