fortsæt til indholdet

Løb

 Loebestil2 Frise Til Site

Løbestil bliver der talt meget om i løbekredse. Hvad der er den korrekte løbestil - og om man i det hele taget kan tale om en korrekt løbestil.

Natural running, chi running og pose running er blandt de nye tendenser indenfor løbestil. Her sker landingen på midt- og forfoden, man har en kortere skridtlængde og højere skridtkadence. Løbeskoene er meget fleksible med mindre hælforhøjning end de mere traditionelle sko.

Valg af løbesko i forhold til ens løbestil, erfaring og løbemængde, kan være betydende, hvis man vil minimere risikoen for at få løbeskader. Vi løber alle forskelligt, hvorfor den enkelte løbers krav til løbeskoens stabilitet og støtte varierer meget. Speciallavede fodindlæg, hvor korrektionen er tilpasset den enkelte løbers behov, kan være med til at forebygge løberelaterede skader.

Forudsætningen for at finde frem til den rigtige løbesko er derfor, at have et detaljeret billede af ens løbestil. En detaljeret løbestilsanalyse er et meget potent redskab til at analysere dette.

Alt dette kan du læse meget mere om på denne side og se videoeksempler på forskellige typer løbestil samt hvilke skader den enkelte løbestil kan disponere til og ikke mindst, hvilke tiltag der vil være relevante i det enkelte tilfælde.

 

 Kasse Loebestilsanalyse