fortsæt til indholdet

Achillessene opheling

Christian Neergaard er medforfatter på et forskningsprojekt om opheling af opererede achillessener efter total overrivning af achillessenen. Projektet udgår fra Muskuloskeletal Rehabilitation Research Unit og Institute of Sports Medicine Copenhagen, Bispebjerg Hospital & Centre for Healthy Aging, University of Copenhagen.

Formålet med projektet er at afdække ophelingsforløbet efter achillesseneoverrivning hhv. 3,6 og 12 mdr. efter operation, undersøgt med ultralydsscanning. Senetykkelse samt karaktivitet i senen (Doppler aktivitet) benyttes som markører for opheling.

Resultaterne viser, at senetykkelse og karaktivitet er forøget 3 og 6 mdr. efter operation sammenholdt med 12 mdr. efter operation.

Det antages, at helingsprocessen efter achillessene ruptur er en proces, som pågår i mindst 6 måneder efter traumet. Dette bør indgå i klinikerens overvejelser ift. belastningsprogression og tilbagevenden til sport efter achillesseneoverrivninger. Det understreger desuden vigtigheden af at benytte ultralydsscanning i vurdering af seneophelingen.

 

DIMS_FINAL[A0] 2015

       

 Kasse Link Til Behandling Groen2