Skoindlæg

I klinikken kan du få speciallavede fodindlæg, der opbygges og formes efter dine individuelle behov for korrektion af fodens bevægelser under løb eller anden sport.

Korrektionerne tager højde for selv små, men uhensigtsmæssige fejlstillinger og bevægeudslag, som langsomt kan være med til at opbygge en overbelastningsskade. Alle dele af foden kan korrigeres for optimering af bevægemønstret - både svang, hælparti og forfod.

Fremstilling af denne type indlæg sker på baggrund af en detajleret undersøgelse af foden og dens påvirkning op gennem resten af kroppen.


Sålmaterialerne

For at tilgodese de forskellige fodtyper og belastningsforhold anvender klinikken sålmaterialer med forskellig hårdhedsgrad. Derfor kan den optimale løsning findes, uanset om er begyndermotionist, som eksempelvis med platfod og markant overpronation har brug for moderat støtte i træningsskoene, eller er konkurrenceløber, der blot skal have en let guidening af foden i lette konkurrencesko.

test af fodens respons

Fremstilling af denne type indlæg sker på baggrund af en detajleret undersøgelse af foden og dens påvirkning op gennem resten af kroppen.  
Her simuleres forskellige korrektionskombinationer, som efterfølgende afprøves funktionelt.

funktionelle stresstest

Detaljeret undersøgelse af fodtype og funktion er helt centralt i vurderingen af, hvordan specialindlægget skal opbygges.     
Her testes stabilitetsevne med de forskellige korrektionskombinationer.

sålen formes

Indlægssålen er skåret til. Sålen varmes op i skoen og løberen står derefter med skoene på, mens sålerne tager delvis form efter løberens fod.    
Undervejs kan belastningen justeres og tager højde for bl.a. forskel på højre/venstre fod.

korrektioner justeres

 Efter opvarmning foretages den nødvendige special korrektion med kiler og understøttende puder.     
Fodens funktion testes løbende ved de enkelte korrektioner

aflastning af forfod

En affladet tværbue ved forfoden kan understøttes med en blød pude under mellemfodsknoglerne.      
Indlægget er nu færdig til den endelige test